Pesto sos hazırlamak için; yapraklarını tek tek ayıkladığınız fesleğenleri bol suda yıkayıp kağıt havlu yardımıyla kurutun. Çabucak kararmaması için mümkünse porselen ya da bambu bir bıçak yardımıyla ince ince kıyın.
Hafif bir çıtırlık kazanmaları adına tarifte yer alan çam fıstıklarını; yağsız tavada, kısa süre soteleyin.
Kabuklarını ayıkladığınız sarımsakları az miktarda tuz ilavesiyle mermer bir havanda dövün.
Çam fıstığı ve kıyılmış fesleğen yaprakları eklediğiniz sarımsakları havanda dövmeye devam edin.
Rendenin ince tarafıyla rendelediğiniz parmesan peyniri ve azar azar eklediğiniz zeytinyağı ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün. Kıvam alan sosunuz hazır demektir.
Salata hazırlığı için; bol suda yıkadığınız körpe ıspanak yapraklarını dikkatli bir şekilde kurutun. Deri ve kemik kısımlarını ayıkladığınız önceden haşlanmış tavuk göğsünü parçalara ayırın.
Tulum peynirini küçük küpler halinde kesin. Cherry domatesleri arzuya göre ortadan ikiye kesin. Közlenmiş biber turşusunu ince ince doğrayın. Körpe salatalığı peynir küpleriyle uyumlu olacak şekilde kesin.
Doğramış olduğunuz tüm salata malzemelerini körpe ıspanak yapraklarıyla beraber derin bir salata kasesine alın. Pesto sosla karıştırıp bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Copyright @2023 Uzman Dyt. Hafize Ögün. Designed By
MAA