
Malzemeler
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 2 adet elma (rendelenmiş)
• 2 orta boy ceviz içi (iri çekilmiş)
• 1,5 çay kaşığı toz tarçın
• 1/2 su bardağı mısır gevreği
• 1 bardak süt (400 ml)
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 1 çorba kaşığı un
• 1 çay kaşığı vanilya
Tereyağı erimeye başladığında rendelenmiş elmaları ekleyip karıştırın. Elmalar pişmeye başladığında toz tarçın ve iri çekilmiş ceviz içini ekleyerek 1-2 tur daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Ocaktan aldıktan sonra mısır gevreklerini ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Ardından orta genişlikte bir tencerenin içine süt, toz şeker ve un ekleyin. Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde vanilya ekleyerek bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Ardından kenarda bekleyen elmalı mısır gevrekli karışımı kase ya da küçük sunum kavanozlarının tabanına paylaştırın. Arta kalan karışımı ise üzerine eklemek için kenarda bekletin. Devamında üzerlerine muhallebiyi ilave edin Sonrasında kenarda bekleyen elmalı mısır gevrekli karışımı ekleyerek oda sıcaklığında ılıtın Ilıdıktan sonra buzdolabında soğutun.
Copyright @2023 Uzman Dyt. Hafize Ögün. Designed By MAA